Press

Wolfrunner

“Jag föll direkt när jag hörde Patrik Backlunds musik för första gången. Jag kunde inte sluta lyssna, jag skrev till Patrik, bad om fler låtar. Han var snäll och skickade demoinspelningar han hade gjort. Och nya som kom till.

Jag försökte sätta ord på hur fantastiska jag tyckte låtarna var. De var lika bra som den musik jag lyssnade till som fanns utgiven och som jag betalade för, ibland ännu bättre. Redan då tänkte jag att fler borde få chansen att höra Patriks musik. Tre år senare startade jag Sabbarns Fonogram för att förverkliga den tanken.

Wolfrunner är Patrik Backlunds andra album och består av känslor och vackra harmonier. I både text och musik är det en suggestiv vandring genom tillvarons mörker. Flera av låtarna är drömska och fyllda av symbolik, andra är avskalade och plågsamt raka. Men mest är det bara fantastiskt bra.

Texterna återkommer flera gånger till naturen. Patrik Backlund är född och uppvuxen i Hammarstrand i Ragunda. På ett album som bottnar i känslor och minnen från förr har hembygden satt sitt avtryck. Indalsälven som skär igenom landskapet, dess skogsklädda sluttningar och bergen.

Låtarna på Wolfrunner har kommit till under en lång period, men har arrangerats och spelats in på nytt till en sammanhållen helhet som kommer att gå rakt in i själ och hjärta.”

Anna Sahlén, Sabbarns Fonogram

sabbarnsfono.tumblr.com

Twitter: @sabbarnsfono    @p_backlund

Mail: sabbarnsfonogram@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s