Live 5/10

Hej,

“Vad har hänt sen sist, Backlund?”
“Vad håller du på med nu, Patrik?”

Så brukar dom fråga mig. Människorna. Och jag brukar ge förvirrade svar.
Men vad som har hänt sen sist är det här. Under våren 2012 färdigställde jag mitt nya album Wolfrunner. Ett egenproducerat alster på tio spår som är mer drömskt än Arsonist. Det är också mer obekvämt ärligt och personligt. Jag hade inte färdigställt albumet om det inte vore för Anna Sahlén, min sambo, som på nystartade etiketten Sabbarns Fonogram kommer att ge ut skivan i november.

Samtidigt som Wolfrunner gjordes klar började jag jobba med mitt nya band som består av Mats Hammarström på bas, Daniel Berglund på trummor och Henrik Oja på elgitarr och orgel. Med låtar till ett nytt album började vi repa. Konserten på Scharinska kommer att beröra Wolfrunner, titta tillbaka på Arsonist, men till största del kommer vi att spela vad som ska bli ett helt nytt album.
Svaret på vad jag håller på med nu kommer alltså den 5 oktober. För mig känns det som att jag då kommer presentera något viktigt och stort.
För de som gillar glättig substanslös musik som är sådär äckligt snygg på ytan är jag nog fel artist. Jag kan knappt skriva en textrad utan att bli på tok för allvarlig och vilja göra upp med allt jävla helvete från förr som närsomhelst kastar skuggor över dagarna. Till de som inte har något problem med musik som vill vara på allvar och som utforskar ett personligt mörker säger jag: Välkommen till min konsert.

Patrik Emanuel Backlund

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s